Založ si blog

Hniloba z Bruselu

€urópska únia je chorá. Jej vedenie je plné hlupákov a špekulantov. Nič iné ma v súvislosti s touto inštitúciou dnes nenapadá.

Tohto roku sme mali krásnu jar a celkom slušné leto, až na tých pár chladnejších týždňov. Jeseň je priam nádherná. Je to čas, keď sa z polí zberá úroda, plody práce, potu a umu našich slovenských eštedružstevníkov.

V pondelok podvečer som si v správach pozrela reportáž o tom, aké zemiaky sú NAJ-NAJ. Vraj také, ktoré majú 4 až 7 centimetrov. Väčšie zemiaky sa už predávať nesmú, tak rozhodla chorá teta €urópska únia. Pritom veľké „nadrozmerné“ zemiaky sa kvalitou tým menším úplne vyrovnajú. Tak potom ?

Tento rok máme na Slovensku nadúrodu zemiakov, krásnych zemiakov. V reportáži priamo z poľa bolo aj cez telku vidieť, že aj z vonku vyzerajú pekne a zdravo. Tí, čo ich pestujú, by si mohli po neúrodnom roku 2010 ich predajom konečne pekne zarobiť. Veď prečo nie? Konečne nech aj slovenský hospodár voľnejšie dýcha. Slovenská konkurencia tým „ktovieodkiaľ“ dovezeným. V obchodoch by klesla cena. Ale všetko je tak trochu inak.

V časti tohtoročnej úrody dosahujú zemiaky rozmer až 10 centimetrov. Tieto je zákaz predávať, vraj ich pravdepodobne dostanú poľovníci a použijú pre zver, či čo. Niektorí poľnohospodári (vraj) túto nadrozmernú úrodu zakopú naspäť do zeme. A ktovie, či nakoniec tieto zemiaky neskončia vo svinských válovoch ? To znamená, že svine zožerú kvalitné a chutné zemiaky, ktoré nespĺňajú rozmerovú normu a my, ľudia, budeme v obchodoch nakupovať zemiaky, síce podľa normy, ale také, ktorým bolo špeciálnym postrekom zabránené rásť do nadrozmerných veľkostí ?

Zemiaky boli potravou chudobných … a dnes ?

To kam sme sa my to už dostali ?

 

Nedokončená

02.12.2020

Len chvíľu som s tebou a celá z teba nežniem. plačem a ľúbim. Blúdim, keď ťa neviem nájsť, strácam sa, keď prestáva tvoj hlas priasť. Na koľko týždňov mám ťa ešte? Nie som žiadny veštec som iba Žena. Potichu zaľúbená. Tak potichu až mi duša kričí bez zjavných vonkajších príčin. Bez spoločnej adresy sme, bez bozku z lásky a rannej kávy čo všetko spraví. [...]

Poviem to trochu inak

21.04.2020

Aj keď nás po tejto zemi veľa nekráča, je nás na Slovensku len niečo málo cez päť miliónov, no pokojne by sme mohli byť žiarivým príkladom pre zvyšok sveta. Tak ako to bolo v novembri 1989 a tiež na prelome rokov 1992-1993. V oboch prípadoch sme sa dokázali zachovať slušne, pokojne, rozvážne. Doteraz nás vo svete dávajú za príklad. A v histórii to už takto bude [...]

Divoký Západ na východe EU

23.09.2019

„Keď má tiecť krv u nás, tak bude aj v Košiciach!“ Vyhlásil v roku 2015 vysokopostavený predstaviteľ oceľovej Matky (aj matka vo Votrelcovi bola veľká a oceľová…) v Pittsburghu po tom, čo si uvedomili a rozhodli, že musia zatvoriť niekoľko dlhodobo stratových prevádzok v USA a samozrejme prepúšťať zamestnancov. Prepúšťanie sa ale vtedy malo dotknúť aj [...]

Český predseda vlády Petr Fiala.

Ďalší odchod z Fialovej vlády: končí ministerka pre vedu a výskum

25.04.2024 11:07

Ministerka pre vedu a výskum nemala vlastné ministerstvo, ale len úrad s niekoľkými zamestnancami.

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

laluna

Na svet sa občas treba pozrieť očami človeka, ktorý práve spadol z Mesiaca.(S.Radič)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 76
Celková čítanosť: 195538x
Priemerná čítanosť článkov: 2573x

Autor blogu