Založ si blog

Demokracia nie je pečený holub

demokracia_si_ty_horeVeru. Treba ju budovať postupne, zdokonaľovať, byť trpezlivý. A nezabúdať na to, aké to bolo bez nej. Jasné, žiadne politické zriadenie nie je dokonalé.
Čokoľvek sa v štáte s takýmto zriadením urobí, presadí, postaví, rozhodne, vždy to bude mať svojich odporcov, neprajníkov, tých, na druhej strane.
Keď idem voliť, vždy tam idem s pocitom, že to moje presvedčenie je správne. Samozrejme, nie vždy to dopadne podľa mojich predstáv. Aj toto je demokracia, uznať, akceptovať iný názor a dokázať s ním ďalšie štyri roky žiť.
Jednotné vedomie sme tu už mali. Vedeli sme, že to, čo sme pred rokom 1989 mali nebolo dobré. Prišla chvíľa, keď sme dostali šancu naše životy nasmerovať inam. Vo svojej neskúsenosti a naivite sme netušili, čo všetko to zo sebou prinesie. Aj to negatívne. Všetko sme sa učili za chodu a častokrát na vlastných chybách. Keby sme v 89-tom dopredu vedeli, že napriek Nežnej revolúcii, nastanú pokusy o podmanenie si krajiny a aj mysle bežných ludí, tak by asi davy ľudí netlieskali napr. Mečiarovi. Na to sme žiaľ museli prísť sami. A kým nám to došlo, ubehlo niekoľko rokov a niekoľko slobodných volieb. Menšina bola nútená akceptovať to a vydržať. Nikdy to inak nebude. Vždy budú existovať tí ZA a tí PROTI.

Egypt a udalosti, ktoré sa tam aktuálne dejú, sú v mojom videní ako spomienka na čas, ktorý sme prežili pred 22 rokmi.
Ktosi raz povedal, že národ má takú vládu, akú su zaslúži. Nepoznám naturel egyptského národa, dokonca som tam nikdy nebola ani na dovolenke, ale želám im, aby čo najskôr nadobudli pokoj, aby boli naozaj slobodným a spokojným národom a hlavne, aby sa rýchlo zorientovali a dokázali rozlíšiť to, čo je pre nich dobré, od toho ostatného.

Dnes predpoludním pri sledovaní ta3ky som sa zarazila, keď ako prvá správa bola podaná situácia v Egypte a hneď za ňou informácia, že po odstúpení HnUsného Rumburaka na americkej burze stúpli ceny akcií amerických firiem… už si pásikavo-hviezdicoví so žuvačkou v hube ostria nože, bude sa porcovať… to bude hostina!

Nič nie je dokonalé, bezchybné a pravda je relatívna.
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Nedokončená

02.12.2020

Len chvíľu som s tebou a celá z teba nežniem. plačem a ľúbim. Blúdim, keď ťa neviem nájsť, strácam sa, keď prestáva tvoj hlas priasť. Na koľko týždňov mám ťa ešte? Nie som žiadny veštec som iba Žena. Potichu zaľúbená. Tak potichu až mi duša kričí bez zjavných vonkajších príčin. Bez spoločnej adresy sme, bez bozku z lásky a rannej kávy čo všetko spraví. [...]

Poviem to trochu inak

21.04.2020

Aj keď nás po tejto zemi veľa nekráča, je nás na Slovensku len niečo málo cez päť miliónov, no pokojne by sme mohli byť žiarivým príkladom pre zvyšok sveta. Tak ako to bolo v novembri 1989 a tiež na prelome rokov 1992-1993. V oboch prípadoch sme sa dokázali zachovať slušne, pokojne, rozvážne. Doteraz nás vo svete dávajú za príklad. A v histórii to už takto bude [...]

Divoký Západ na východe EU

23.09.2019

„Keď má tiecť krv u nás, tak bude aj v Košiciach!“ Vyhlásil v roku 2015 vysokopostavený predstaviteľ oceľovej Matky (aj matka vo Votrelcovi bola veľká a oceľová…) v Pittsburghu po tom, čo si uvedomili a rozhodli, že musia zatvoriť niekoľko dlhodobo stratových prevádzok v USA a samozrejme prepúšťať zamestnancov. Prepúšťanie sa ale vtedy malo dotknúť aj [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.

laluna

Na svet sa občas treba pozrieť očami človeka, ktorý práve spadol z Mesiaca.(S.Radič)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 76
Celková čítanosť: 195884x
Priemerná čítanosť článkov: 2577x

Autor blogu