Založ si blog

Ach JOJ, tá MARKÍZA je asi malomocná

S Markízou niečo nie je v poriadku. Už veľmi dlho. Zdá sa mi, že je na tom dosť zle. Akoby trpela leprou. V slovníku cudzích slov som okrem iného našla definíciu, že lepra je „infekčná choroba, smerujúca k rozpadu tela“ … v prípade Markízy (a nielen jej) aj k rozpadu duše.

Záhorskobystrickí „Polobohovia“ postupne odstraňujú zo svojho programu všetko, čo malo aspoň nejakú úroveň či hĺbku, v porovnaní s Big Brother, Farmou, Zámenou manželiek, a ďalšími reláciami, v ktorých sa Slováci bavia na poklese ľudskej dôstojnosti dobrovoľníkov spomedzi nás. Keď sú tieto relácie vysielané v hlavnom vysielacom čase, odsúvajú na úplný okraj čokoľvek, čo nesie ešte stopy kultúry a slušnej zábavy.

Čudná éra, keď sa Modré z neba považuje za zábavnú reláciu (pred časom nominovaná v ankete OTO za najlepšiu zábavnú reláciu), keď Rómovia, vraždy a autonehody (čím viac mŕtvych, tým lepšie), sú najdôležitejší prvok a atrakcia každodenných správ … keď medzi upútavkou na farmárov a ďalšími reportážami z osád plných špiny a darmožráčov, sa môžeme pozrieť na čudných ľudí, vnímajúcich samých seba ako „celebrity“. Na ich čudné správanie, ich outfity, farbu „náhodne“ nafilmovaných nohavičiek, ich neprirodzene čudujúci sa výraz botoxových tvárí, na všetky tie oddané matky Kollárových deciek, krsty kníh a hudby bez hodnoty a … mohla by som takto pokračovať ešte chvíľku, ale to by táto veta bola veľmi dlhá.

Po Zamatovej ma „hlad po všetkom zvonku“ priťahoval k obrazovke. Medzitým vzniklo a aj zaniklo niekoľko slovenských súkromných tv staníc … z tých všetkých sa udržali v podstate iba Markíza a JOJ. Už niekoľko rokov môj záujem o vysielanie v súkromných televíziách klesá. A to je fajn.

Tým by som sa chcela ich vedeniu a všetkým, ktorí v týchto televíziách ovplyvňujú, čo sa bude a čo nebude vysielať, VEĽMI PEKNE POĎAKOVAŤ, že som sa vrátila späť na správnu cestu. Opäť čítam knihy. A budem ešte viac. Tak ako kedysi.

🙂

 

DOPLNENÉ dnes, 10.02.2013, nepotrebuje to ďalší komentár :  http://dolezite.sk/Vilo_Rozboril_Zajtra_zarobim_na_vasom_kriplovi_58.html

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

Nedokončená

02.12.2020

Len chvíľu som s tebou a celá z teba nežniem. plačem a ľúbim. Blúdim, keď ťa neviem nájsť, strácam sa, keď prestáva tvoj hlas priasť. Na koľko týždňov mám ťa ešte? Nie som žiadny veštec som iba Žena. Potichu zaľúbená. Tak potichu až mi duša kričí bez zjavných vonkajších príčin. Bez spoločnej adresy sme, bez bozku z lásky a rannej kávy čo všetko spraví. [...]

Poviem to trochu inak

21.04.2020

Aj keď nás po tejto zemi veľa nekráča, je nás na Slovensku len niečo málo cez päť miliónov, no pokojne by sme mohli byť žiarivým príkladom pre zvyšok sveta. Tak ako to bolo v novembri 1989 a tiež na prelome rokov 1992-1993. V oboch prípadoch sme sa dokázali zachovať slušne, pokojne, rozvážne. Doteraz nás vo svete dávajú za príklad. A v histórii to už takto bude [...]

Divoký Západ na východe EU

23.09.2019

„Keď má tiecť krv u nás, tak bude aj v Košiciach!“ Vyhlásil v roku 2015 vysokopostavený predstaviteľ oceľovej Matky (aj matka vo Votrelcovi bola veľká a oceľová…) v Pittsburghu po tom, čo si uvedomili a rozhodli, že musia zatvoriť niekoľko dlhodobo stratových prevádzok v USA a samozrejme prepúšťať zamestnancov. Prepúšťanie sa ale vtedy malo dotknúť aj [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

laluna

Na svet sa občas treba pozrieť očami človeka, ktorý práve spadol z Mesiaca.(S.Radič)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 76
Celková čítanosť: 195555x
Priemerná čítanosť článkov: 2573x

Autor blogu