Piť, či nepiť…?

11. novembra 2010, laluna, Nedá mi...

Šéfstvo Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti (VVS) sa opäť raz nechalo počuť a pustili do éteru novinku. Od Nového roka bude na východnom Slovensku drahšia voda. Už teraz je najdrahšia na celom Slovensku, tak prečo nevyskúšať, kam až siaha tolerancia chudobného východniara?

Vraj ostatné štyri roky (2006 až 2010 – „ficovládie“?) cena za vodu zďaleka nepokryla náklady na jej „výrobu“. Ale to je čudné, nie? Firma predáva tovar celé 4 roky pod cenu? To išli akýmsi čudným SMERom. Alebo za 4-ročnou vyčkávacou taktikou bolo niečo iné?

Vraj to zdraženie bude pre bežnú rodinu znamenať zvýšenie nákladov o 12€ ročne. No, neviem, neviem. Myslím, že to bude viac. Ako nakoniec vždy.

Východ krajiny už dlhé roky znamená najnižšie mzdy, najvyššiu nezamestnanosť, najvyššie ceny tovarov, najmenší záujem investorov, najkrajšie dievčatá… ups, toto sem nepatrí.

Nekonečný príbeh nedokončenej dialnice, ktorá akoby naznačovala, že Slovensko sa končí na severojužnej úsečke medzi Žilinou a Nitrou. Všetko východne za touto hranicou je nezaujímavé.

Východ vždy akosi „smrdel“ teritoriálne slovenskému Západu.
Od Nového roka zase bude smrdieť o čosi viac…

http://korzar.sme.sk/c/5605781/na-vychodnom-slovensku-zdrazie-pitna-voda.html

______________________________________________________________________________________