Založ si blog

Keď spíš…

Ty v noci spíš,
mňa trápi nespavosť,
vidím ťa ako spíš,
a trpím viac než dosť…

(Jacques Prevert)

Sú dve hodiny po polnoci. Ležím v posteli a snažím sa zaspať. Vôňa čistej postele a nočného krému na tvári mi našepkáva, že sa nachádzam na správnom mieste. V danú chvíľu. Ja však akosi neviem. Hľadím na svet cez pootvorenú žalúziu, očí otvorené doširoka, akoby som sa práve zobudila. Čerstvá a svieža. Chvíľami mám pocit, že cítim prievan v mozgu od myšlienok, ktoré sa mi preháňajú hlavou. Pozerám na hodinky, už je 2:25 a ja stále nič. Spánok neprichádza. Asi mi fakt neostáva nič iné, len vstať a niečo robiť.

Dám si minerálku. Pri pohľade z okna vidím, že nie som zase až tak sama. V paneláku oproti svieti niekoľko okien. Možno aj v inom byte ktosi bdie, pozerá von oknom a možno premýšľa čo s načatým večerom. Alebo ránom.

V mysli sa vraciam k udalostiam zpred niekoľkých hodín. Je mi z nich trochu smutno. Možno veci príliš dramatizujem, možno sa mýlim, ale je možné, že mám aj pravdu. V tomto si človek nie je nikdy úplne istý. Ako keď do seba občas narazia mraky, z ktorých potom vznikne búrka, tak sme do seba narazili my dvaja. Bola to zrážka odlišných názorov. Často sa to nestáva, ale keď to príde, je to pre mňa deprimujúce. Možno máš aj pravdu v tom, čo tvrdíš, ale keď vieš, ja som taká tvrdohlavá. Alebo sme obaja. Obhajujeme svoj postoj bez toho, aby sme sa na vec pozreli očami toho druhého. Pretože to by jeden musel uznať pravdu druhému… Nebudem popisovať detaily rozhovoru, ktorý v podstate skončil skôr, než vôbec začal. A možno je to tak aj lepšie. Vraví sa že ráno je múdrejšie večera. Tak uvidíme. Avšak mám pocit, že moje ráno bude inokedy ako tvoje.

Pozerám na hodinky, je opäť 2:25. Je to akoby sa čas zastavil. Ale on nezastal. Posunula som ho o hodinu späť. Ukradla som si tak hodinu na premýšľanie. Ak by som hneď teraz vypla počítač, bolo by to akoby som tu ani nebola.
Takže… kedy bude to moje ráno? Zhodneme sa?
____________________________________________________________________________________

Nedokončená

02.12.2020

Len chvíľu som s tebou a celá z teba nežniem. plačem a ľúbim. Blúdim, keď ťa neviem nájsť, strácam sa, keď prestáva tvoj hlas priasť. Na koľko týždňov mám ťa ešte? Nie som žiadny veštec som iba Žena. Potichu zaľúbená. Tak potichu až mi duša kričí bez zjavných vonkajších príčin. Bez spoločnej adresy sme, bez bozku z lásky a rannej kávy čo všetko spraví. [...]

Poviem to trochu inak

21.04.2020

Aj keď nás po tejto zemi veľa nekráča, je nás na Slovensku len niečo málo cez päť miliónov, no pokojne by sme mohli byť žiarivým príkladom pre zvyšok sveta. Tak ako to bolo v novembri 1989 a tiež na prelome rokov 1992-1993. V oboch prípadoch sme sa dokázali zachovať slušne, pokojne, rozvážne. Doteraz nás vo svete dávajú za príklad. A v histórii to už takto bude [...]

Divoký Západ na východe EU

23.09.2019

„Keď má tiecť krv u nás, tak bude aj v Košiciach!“ Vyhlásil v roku 2015 vysokopostavený predstaviteľ oceľovej Matky (aj matka vo Votrelcovi bola veľká a oceľová…) v Pittsburghu po tom, čo si uvedomili a rozhodli, že musia zatvoriť niekoľko dlhodobo stratových prevádzok v USA a samozrejme prepúšťať zamestnancov. Prepúšťanie sa ale vtedy malo dotknúť aj [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

laluna

Na svet sa občas treba pozrieť očami človeka, ktorý práve spadol z Mesiaca.(S.Radič)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 76
Celková čítanosť: 195308x
Priemerná čítanosť článkov: 2570x

Autor blogu