Založ si blog

IMUNITA voči vládn(uc)ej arogancii…kto by ju nechcel?

…odkazujem vám týmto, moji poddaní, ako mi je z duše jedno, že v obci jazdím 100-kou, že po pol litri vína alebo aj niečoho tvrdšieho spokojne sadnem za volant a nemám problém sa previezť mestom, že si môžem beztrestne povedať v parlamente čo len chcem, že môžem vykonať čin, podľa tresného zákona klasifikovaný ako trestný, a do basy jednoducho nepôjdem. Môžem slopať, jazdiť ako kretén, nadávať, podvádzať, kradnúť, nič sa mi nestane.
No, nie je to skvelé ? Aááách…… 🙂

Martin Glváč (Smer) označil návrh na zúženie imunity za „právne barbarstvo“. Podľa neho sa môže stať, že policajt zastaví poslanca a zabráni mu tak zúčastniť sa na dôležitom hlasovaní alebo zákonný sudca nebude môcť rozhodnúť o väzbe. Má mať výkonná moc prednosť pred zákonodarnou a súdnou? Vraj nemáme robiť len populistické rozhodnutia, lebo si myslíme, že ľuďom sa to páči (povedal Glváč).
Aha, čiže je normálne robiť to, čo sa ľuďom páčiť nebude. Lebo to robia pre nás. Cha, to určite. Hlavne pre seba.

Predpokladám, že za poslanca je zvyčajne zvolený človek, ktorý je dospelý, uvedomelý. Ak sa poslanec musí dostaviť do parlamentu, čiže na pracovisko, musí už vedieť odhadnúť, koľko času mu bude trvať, aby sa počas cesty z bodu A do bodu B choval ako normálny, dospelý a uvedomelý občan. Podľa toho by si mal nastaviť ranný budík, aby stihol rannú hygienu, hodiť niečo pod zub a čas, ktorý strávi cestovaním bol taký, aby po ceste nikoho nezabil na prechode pre chodcov alebo nemusel riskantne obiehať. Nie je to ťažké. Robia to takto milióny a ani si to už neuvedomujú. Tomu sa hovorí „plánovanie“. Takže vyjadrenie poslanca Glváča je bohapusté zneužitie imunity. Ohýbanie slov, ako sa to páči IM. Nič viac a nič menej.

A to včerajšie bábkové divadlo strany Smer (a nielen ich) v parlamente bol výsmech do tváre voličom. Hnus. Za naše prachy tam sedia, žijú si kráľovsky, majú výhody o akých sa nám, poddaným, ani len nesníva. Počas pracovnej doby si chatujú, mailujú, facebookujú a ešte im za to platíme. A keď sa im niečo v práci nepáči, demonštratívne odídu. Ako nafučaná ženská. No, skúsila by som ja odísť z pracoviska, ako na protest, že sa mi nepáči nálada môjho šéfa.

Poslanecká imunita je pozitívna diskriminácia „jak hovado“. Tento náš ústavný zákon je v rozpore s medzinárodnými dohodami o ľudských právach, ktorými je Slovensko zaviazané. Zákonom o poslaneckej imunite, ktorý vstúpil do účinnosti 1. mája 2006 sa naši poslanci nemorálne zvýhodnili. Urobili zo seba nadľudí a z ostatných urobili ľudí druhej kategórie.
_____________________________________________________________________________
Ironický Epilóg
Tak ma napadlo … Imunitu možno charakterizuje to, čo sa v slove končí na „ita“ … náhoda?
Prosperita – hlavne ich vlastná a všetko, čo súvisí s peniazmi, hlavne s tými, ktoré „zarobia“ poslanci
Kriminalita – všetky priestupky a trestné činy, za ktoré nebol nikdy žiadny poslanec potrestaný
Stabilita – zotrvanie v parlamente najdlhšie, ako sa len dá, stabilný post, stabilný príjem … forever
Genialita – schopnosť vypotiť ešte väčšiu hovadinu ako iný kolegoposlanec
_____________________________________________________________________________

Nedokončená

02.12.2020

Len chvíľu som s tebou a celá z teba nežniem. plačem a ľúbim. Blúdim, keď ťa neviem nájsť, strácam sa, keď prestáva tvoj hlas priasť. Na koľko týždňov mám ťa ešte? Nie som žiadny veštec som iba Žena. Potichu zaľúbená. Tak potichu až mi duša kričí bez zjavných vonkajších príčin. Bez spoločnej adresy sme, bez bozku z lásky a rannej kávy čo všetko spraví. [...]

Poviem to trochu inak

21.04.2020

Aj keď nás po tejto zemi veľa nekráča, je nás na Slovensku len niečo málo cez päť miliónov, no pokojne by sme mohli byť žiarivým príkladom pre zvyšok sveta. Tak ako to bolo v novembri 1989 a tiež na prelome rokov 1992-1993. V oboch prípadoch sme sa dokázali zachovať slušne, pokojne, rozvážne. Doteraz nás vo svete dávajú za príklad. A v histórii to už takto bude [...]

Divoký Západ na východe EU

23.09.2019

„Keď má tiecť krv u nás, tak bude aj v Košiciach!“ Vyhlásil v roku 2015 vysokopostavený predstaviteľ oceľovej Matky (aj matka vo Votrelcovi bola veľká a oceľová…) v Pittsburghu po tom, čo si uvedomili a rozhodli, že musia zatvoriť niekoľko dlhodobo stratových prevádzok v USA a samozrejme prepúšťať zamestnancov. Prepúšťanie sa ale vtedy malo dotknúť aj [...]

zima, sneh, Chorvátsko, dedina, potok, rieka

Slnko vystriedal sneh. Teploty v Chorvátsku klesli za 24 hodín o takmer 30 stupňov

16.04.2024 23:46

Severné Chorvátsko zaznamenalo veľký teplotný pokles a sneženie, pričom v pondelok tam dosahovali teploty 28 stupňov Celzia.

trump, súd

Do procesu s Trumpom v kauze platieb pornoherečke vybrali šesť porotcov

16.04.2024 23:08

Celkovo by mohol výber poroty trvať týždeň. Desiatky potenciálnych porotcov totiž vyjadrili pochybnosti ohľadom svojej schopnosti zachovať si v procese nestrannosť.

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48, aktualizované: 22:47

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

laluna

Na svet sa občas treba pozrieť očami človeka, ktorý práve spadol z Mesiaca.(S.Radič)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 76
Celková čítanosť: 195241x
Priemerná čítanosť článkov: 2569x

Autor blogu